yandexmetrica

2020 Yılında İçeriğiniz İçin İçerik Uzunluğundan Daha Önemli 5 Şey

2020 Yılında İçeriğiniz İçin İçerik Uzunluğundan Daha Önemli 5 Şey

Son yıllarda içerik uzunluğu çokça tartışıldı, birçok SEO gurusu takipçilerine başarılı olmak istiyorlarsa son derece uzun mesajlar oluşturmaları gerektiğini söylüyor. İçerik uzunluğunun sıralamalarla ilişkili olduğuna dair iyi kanıtlar olsa da, en önemli faktör tek başına uzunluk değildir.

Bunun nedeni, içerik uzunluğunun genellikle içerik kalitesi ile ters orantılı olmasıdır. Uzunluğa öncelik verirken, daha üst sıralarda yer almak istediğiniz için her kelimenin değerini doğal olarak azaltacak ve 300 yerine 1.000 kelime ile bir şey söyleyeceksiniz.

Bunu yapmak kısa vadede sıralamalarınızı artırabilir, ancak Google’ın ne istediği açıktır. Sonuçta Google algoritmaları, en çok kelimeye sahip sayfalara değil, arama yapanlara değer sunmak istiyor. Birçok durumda, insanlar uzun açıklamalar yerine kısa ve değerli içerikler ararlar.

Bu nedenle, kelime sayısı açıkça yüksek sıralamalar ile ilişkili olsa da, dikkate almanız gereken çok daha önemli olan en az beş faktör daha vardır.

average content length SERPs
SERP’lerde ortalama içerik uzunluğu (Görüntü kaynağı: Capsicum Mediaworks )

Aşağıdakilere dalalım:

1. Okuyucularınıza Değer Sağlamak

İlk olarak, içeriğinizin amacı her şeyden çok okuyucularınıza değer sağlamak olmalıdır. Bu basit hedefe ulaşamıyorsanız, kullanıcıların sayfanızı paylaşması veya sayfanıza bağlantı vermesi olası değildir ve bu durum, rekabetçi arama terimleri için sıralamanızı zorlaştıracaktır.

İçeriğinizin amacı okuyucularınıza değer sağlamak olmalıdır. 

Kullanıcıları sayfanıza taşımayı başarabilseniz bile, içeriğiniz değerli değilse, ödeme yapan müşterilere dönüşme olasılığı düşüktür. Aslında, sayfanız öylesine içerikle doluysa, keyfi bir kelime sayısına ulaşmaya çalışıyorsanız, muhtemelen siteniz okurun ağzında kötü bir tada bırakacaklardır, asla geri dönmek istemeyeceklerdir.

Okuyucularınıza ödeme yapan müşteriler olabilmeleri için değer sağlamak istiyorsanız, nicelik yerine kaliteye öncelik vermelisiniz . Bunu yapmamak markanızın itibarını bozmanın ve okuyucuların markanızın kaliteyi önemsemediği düşüncelerine kapılmasının kolay bir yoludur.

Neden İçeriğinizi Okuyorlar?

Okuyucularınıza değer sağlamak için, öncelikle neden oluşturduğunuz makaleyi okuyabileceklerini anlamalısınız. Okuyucunun çözmeye çalıştığı sorunu anlamadan, doğru bir şekilde değer vermeniz zordur.

Değer birçok farklı biçimde gelir; bir okuyucu tavsiye, eğlence, talimatlar, mizah ya da farklı değer biçimlerinden birini arıyor olabilir. Okuyucularınızın size ne için geldiğini bilmek, içeriğinizi bu değeri sağlayacak şekilde hazırlamak için çok önemlidir.

Örneğin; bir drenaj borusunun nasıl kurulacağı hakkında bir yazı oluşturuyorsanız, okuyucunun ayrıntılı talimatlar araması muhtemeldir. Arama yapan kişinin muhtemelen çok az deneyimi vardır veya hiç deneyimi yoktur ve bu nedenle talimatlarınız ayrıntılı ve çok iyi olmalıdır, daha deneyimli kişilerin basit bulabileceği ayrıntılar atlanmamalıdır.

‘Araştırmacıların niyetini’ anlamak, değer sağlamak için çok önemlidir. Artık ne aradıklarını bildiğinize göre, bu değeri en iyi şekilde aktaran bir sayfa oluşturmanız gerekir, çoğu durumda bu rakiplerden daha uzun büyük bir makale yazarak olmayacaktır.

2. Kelimelerden Fazlası Sunmak

Bu gün kullanıcılarınızı içeriğinizi okumaya zorlamak yeterli değildir; grafikler, videolar ve ses deneyimi gibi alternatif içerik biçimleri sunmalısınız. Bunun nedeni, özellikle görsel veya karmaşık bir şeyi açıklamaya çalışıyorsanız, okumak genellikle içeriğinizi sunmak için en iyi yol değildir.

value readers timeBunu yapmak okuyucularınıza zamanlarına değer vermediğini ve müşterilerinizi önemsemek yerine sıralamalarınızı yükseltmeyi tercih ettiğinizi gösterir. Herkes günümüzde meşgul, insanlar sorularına hızlı cevaplar istiyorlar ve nispeten basit bir şey bulmak için kesinlikle uzun bir makale okumak istemiyorlar.

Hedefiniz okuyucularınıza en verimli şekilde değer sağlamak olmalıdır. Anahtar, insanların sorduğu sorular arasında ayrım yapmalı, hızlı bir cevap istediklerinde ve daha ayrıntılı bir makaleye ihtiyaç duyduklarında bu durumu anlamanız gerekir. Bu, okuyucularınızın zamanına değer vermenizi ve onlara aradıkları her şeyi vermenizi sağlayacaktır.

Şüphe duyuyorsanız, kendinizi okuyucunuzun yerine koymalısınız , Google’da kullanacakları sorguları arayın ve diğer web sitelerinin neler yayınladığını görün.

İçerik yazmak söz konusu olduğunda, kendinizi okuyucunuzun yerine koyun ve benzer yazılan makaleleri okuyun.

Bu araştırma inanılmaz derecede faydalı çünkü sadece pazarda bir boşluk bulmanıza değil, aynı zamanda kitlenize en iyi değeri nasıl sağlayabileceğinizi belirlemenize de olanak tanıyor.

Kelime Sayısı Önemlidir?

Bu makaleyi okuduktan sonra, kendinize kelime sayınızla ilgilenip ilgilenmediğinizi soruyor olabilirsiniz. Kafa karıştırıcı olabilir, inanılmaz derecede önemli olan bu beş şeye odaklanmak istiyorsunuz, ama aynı zamanda sıralamada önemli bir konum istiyorsunuz ve çalışmalar da uzun makalenin daha yüksek sırada yer aldığını gösterdi.

Cevap, makalenizi yazarken değil, yayınlamadan önce sonradan düşünülen kelime sayısına bakarak yeniden öncelik vermektir. Bunu yapmak, okuyucularınıza mümkün olan en yüksek değeri sağlamaya odaklanmanızı sağlayarak aşırı uzun makaleler yazmanızı önlemeye yardımcı olacaktır.

Bunun yerine, bir makaleyi sıralamak için ne kadar pazarlama ve bağlantı kurma yapmanız gerektiğine dair kelime sayısını bir rehber olarak kullanabilirsiniz . Ancak kelime sayısını unutarak, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayan makaleler oluşturabilirsiniz, bunun yan ürünü, bağlantı kurmanızı ve pazarlamayı yapmanızı çok daha kolay hale getirir.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Siz de web sitesi sahibi olmak istiyorsanız bize ulaşın ve indirimli fiyatlardan yararlanın.