yandexmetrica

WordPress Sitenizi Hızlandırarak SEO Nasıl Geliştirilir

WordPress Sitenizi Hızlandırarak SEO Nasıl Geliştirilir

Web sitesi hızı önemlidir. Daha hızlı yüklenen web siteleri, ziyaretçinizin ağzında kötü tat bırakmaz. Yalnızca kullanıcı deneyimine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda daha yüksek dönüşümlere ve daha yüksek arama sıralamalarına katkıda bulunur.

Bu makalede, WordPress web sitenizi hızlandırarak SEO’nun nasıl geliştirileceğini ele alacağız:

Hızlı gerçekten ne anlama geliyor?

Favori tarayıcımızın adres çubuğuna adresi yazıp enter tuşuna basar basmaz sitemizin yüklenmesini istiyoruz. Ne yazık ki, çoğumuz yükleme süresinin 1 ila 10 saniye arasında olduğu bir gerçeklikle karşı karşıyayız.

10 saniyenin üzerindeyse ziyaretçi ve para kaybedersiniz. 3 saniyenin altındaysa – gayet iyi gidiyorsunuz. Arasındaysanız sitenizin hızını artırmak için çalışmalısınız.

Sitenizin hızını artırmak için kullanabileceğiniz tüm yollara girmeden önce, yük hızını optimize etmek için neden değerli zamanınızı ve enerjinizi harcamanız gerektiğini ele alalım. Sonuçta zamanınızı yeni içerik üretmek, sitenize yeni özellikler veya ürünler eklemek için harcadığınız da daha iyi kullanılmış olmaz mı!

Strangeloop’a göre , ortalama bir sitenin yüklenmesi 10 saniye sürerken , e-Ticaret web siteleri için kullanılabilir içeriğin sunulması 4.9 saniye kadar sürüyor . İnsanlar bir web sitesinin yüklenmesi için 10 saniye kadar bekleyebilir , ancak bir sorun var. Ziyaretçilerin% 57’si sayfanın 3 saniye veya daha kısa bir sürede yüklenmesini bekler.

Web sitem ne kadar hızlı?

İnternette web sitenizin ne kadar hızlı olduğunu anlamanıza yardımcı olabilecek bazı araçlar vardır.  Pingdom , Google PageSpeed, FirstSiteGuideor veya  WebPagetest .

pingdom website speed test tool 1
Pingdom Web Sitesi Hız Testi

Tüm bu araçlar size yükleme hızını gösterecek ve ortaya çıkardıkları sorunlara göre bazı puanlar atayacaktır. Sadece bu puanların web sitenizin hızı kadar önemli olmadığını unutmayın. Odaklanmanız gereken şey budur. Verdikleri tavsiyeleri iyi bir şekilde kullanabilirsiniz, ancak potansiyel sorunları sizin için çözmeyeceklerini unutmayın.

Elbette, web sitenizin hızını izlemek için her zaman Google Analytics’i kullanabilirsiniz. Büyük olasılıkla, Google Analytics’te ortalama sayfa yükleme süresi raporunu gördünüz. Bununla birlikte, diğer boyutları da incelemek çok daha yararlıdır.

Google Analytics’te her zaman olduğu gibi veriler, ziyaretçilerinizin bir örneğinden alınır. Ziyaretçi sayılarınız hala düşükse, örnek de düşük olacaktır ve bu durum sonuçların çarpıtılmasına neden olabilir.

SEO’ya etkisi

Hız, Google için 2010’dan itibaren bir sıralama kıstası olmuştur. O zamandan beri, bu kıstasın taşıdığı önem sadece artmıştır. Arama motoru botları sitenizin yüklenme hızını oldukça doğru bir şekilde tahmin edebilir. Ayrıca, mobil sayfaların hızı şu anda mobil sıralamalarınızı etkilemese de , yakında mobil cihazlarda da bir sıralama kıstası olacaktır.

Bunu da okumak isteyebilirsin:  Google News'e Site Nasıl Eklenir - Wordpress

Site hızı WP site sıralamanızı ne kadar etkiliyor?

Backlinko, Alexa’nın alan hızı verilerini kullanarak 1 milyon alanın ortalama yükleme süresini analiz etti . Bu, tek tek sayfaların (ana sayfa gibi) hızlarının ayrı ayrı analiz edilmediği anlamına gelir. Ancak bunun yerine, tüm alanın ortalama hızı analiz edildi. Sitenin hızı ile Google sıralaması arasında güçlü bir ilişki olduğunu buldular.

page load speed inpact on seo
Web sitesi hızı ile Google sıralamaları arasındaki ilişki

100.000 sayfayı değerlendiren Zoompf ve site hızının sıralamalar üzerindeki etkisi, Time to First Byte (TTM) ile arama motoru sıralaması arasında açık bir korelasyon var. Kısacası, bu metrik, belirli bir sayfayı talep ederken tarayıcınızın web sunucusundan ilk byte almasının ne kadar sürdüğünü gösterir. Bu hız, isteğinizi web sunucusuna gönderme gecikmesine, web sunucusunun isteğinizi işlemesi ve bir yanıt üretmesi için geçen süreye ve bu yanıtın size ilk baytını göndermek için geçen süreye bağlıdır.

median time to first byte for search rank position

Doğru web barındırıcısıyla çalışın

Genellikle gözden kaçan, doğru web barındırma seçimi her başarılı web sitesinin anahtar bileşenlerinden biridir. Binlerce diğer site ile ücretsiz bir barındırma ile yarışmanız pek mümkün olmayabilir. İlk başlayanlar için iyi olsada -maliyet açısından- siteniz yükselmeye başladığında premium barındırmadan gelen ekstra performans artışına ihtiyacınız olacaktır.

PHP 7’ye geç

PHP 7, programlama dilinde , web’in% 82’sine kadar güç sağlayan gerçek bir oyun değiştiricidir . Güncelleme, phpng adlı PHP motorunun, bellek tüketimini azaltmak ve performansı artırmak için yazılmış yepyeni bir sürümü ile geliyor.

Teoride kulağa hoş geliyor, ama gerçek yaşam performansı ne olacak? Görebilirsiniz Zend Performans Ekibi tarafından sağlanan performans kriterleri aşağıda – PHP7 neredeyse 2 kat daha hızlı. PHP 5.6’daki bir WordPress isteği 100M CPU komutlarının hemen altında yürütülürken, PHP7 aynı işi yapmak için sadece 25M kullanır.

wordpress php7 chart
PHP7, WordPress’i hızlandırır

CDN kullanmaya başlayın

İçerik dağıtım ağı (CDN), dünya çapında birden fazla veri merkezinde konuşlandırılmış, küresel olarak dağıtılmış bir sunucu ağıdır. Bu, örneğin Paris’teki son kullanıcınıza ABD’deki sunucunuzdan içerik sunulmasının yerine Avrupa’daki bir sunucudan daha yüksek kullanılabilirlik ve hız sağlamasını olağan kılar.

İyi bir WordPress teması kullanın

Başından beri iyi bir WordPress temasına yatırım yapmak, birçok problemden kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Tasarımcılar genellikle görsel olarak harika görünen temaları tasarlarken seo hızından biraz uzaklaşıyorlar. Çözüm? Zengin olmayan ve minimal özelliklere sahip temaları kullanabilirsiniz. Veya en hızlı yüklenen WordPress temalarından birini kullanabilirsiniz .

Mobil kullanıcıları mı düşünüyorsunuz? AMP kullanın (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar)

Statcounter’a göre , artık akıllı telefonlara ve tabletlere masaüstü bilgisayarlardan daha fazla web sitesi yükleniyor. Sayfaların% 51,3’ü Ekim 2016’da mobil cihazlara yüklenmiştir, bu oran 2010’da% 5 ve 2013’te% 25’ti.

Mobil kullanıcılar genellikle daha yavaş bağlantılara sahiptir, ancak sitenizinmasaüstünden daha hızlı yüklenmesini beklerler .

Burada Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP) devreye giriyor. AMP, Google ve Twitter’dan gerçekten hızlı mobil sayfalar yapmak için tasarlanmış bir projedir. Temelde Javascript’in çoğunu kullanmanızı kısıtlar, belirli HTML etiketlerini keser ve yalnızca CSS’nin modern bir sürümünün kullanılmasına izin verir.

Bunu da okumak isteyebilirsin:  Harika ve SEO dostu bir blog yayını için 10 ipucu

Automattic tarafından WordPress web siteniz için AMP’yi etkinleştiren iyi bir eklenti var . Bunun, kullandığınız diğer bazı eklentilerle nasıl çalışacağını merak ediyorsanız, Yoast SEO eklentisi gibi – endişelenmeyin, Yoast SEO ve AMP eklentisi için özel bir eklenti var .

Google PageSpeed’i edinin

PageSpeed , sitenin HTML kodunun yalnızca bazı bölümlerini önbelleğe alarak web gecikmesini ve bant genişliği kullanımını artırmaya yardımcı olur. Etkinleştirildikten sonra, Google sunucularının, önbelleğe alınamayan parçaları kullanıcının tarayıcısında zaten görünür olan diğerleriyle birlikte almak için başlangıç ​​sunucusuna geri dönmesi gerekir. En iyi kısım? PageSpeed, tarayıcının ekranının üst kısmındaki içeriğe öncelik verir ve sayfa yüklenene kadar JavaScript yürütülmesini engeller.

Başka bir deyişle, Google PageSpeed, içeriğinizdeki hiçbir şeyi değiştirmenize gerek kalmadan web sayfanıza ve görsellerine, JavaScript ve CSS gibi varlıklarına web performansı için en iyi uygulamalarını otomatik olarak uygular.

tinypng image optimizer
TinyPNG Görüntü Sıkıştırma

Resimlerinizi optimize edin

WordPress web sitenizde kullanmadan önce tüm görüntülerinizi optimize edin. Çoğu zaman bu sorun, görüntüleri TinyPng veya Smush it gibi hizmetleri kullanarak çözülebilir .

Tam olarak gerekli görüntü boyutunu kullanın. Örneğin, öne çıkan resminiz 800 piksel genişliğinde ise, tam olarak aynı boyuttaki resmi yükleyin.

Gidiş-dönüş sürelerini (RTT’ler) en aza indirin ve önbellek eklentilerini kullanın

Sitenizdeki CSS dosyası, javascript dosyası veya resim gibi her öğe tarayıcı tarafından sunucudan ayrı ayrı istenir. Sitenizin yüklenebilmesi için gerçekleşmesi gereken bu gidiş dönüş sayısını en aza indirmek gerekmektedir.

Çoğu önbellek eklentisi RTT’lerle ilgili sorunların çoğunu halleder. Dolayısıyla, sunucu önbelleği kullanmıyorsanız, W3 Total Cache eklentisini kullanarak aynı sonuçları elde edebilirsiniz . Bu, sitenizin yükleme hızını artırmanıza yardımcı olacaktır.

Gzip sıkıştırması

Web sitesi kodunuzda çok sayıda yinelenen desen ve öğe var. Programlamanın doğas bu.Gzip gibi sıkıştırma algoritmaları bu tekrarlayan kalıpları arar ve daha kısa bir şeyle değiştirir. Gerçek dünyada, bu algoritma HTML, CSS ve Javascript boyutunu% 90’a kadar azaltabilir.

.Htaccess dosyanızı düzenleyerek veya GZip Ninja Speed ​​Compression gibi WordPress eklentisini yükleyerek manuel olarak yapabilirsiniz .

İhtiyacınız olmayan veya kullanmadığınız tüm eklentileri kaldırın

Gelişmiş bir WordPress kullanıcısı olarak, yeni bir eklenti kullanmaya başlamanın ne kadar kolay olduğunu zaten biliyorsunuz. Er ya da geç web sitenizin bu eklentileri düzinelerce kullandığını göreceksiniz. Genellikle bir eklenti denetimi gerçekleştirirken bu eklentilerin tümünü gerçekten kullanmadığınızı fark edersiniz, ancak yine de farklı CSS ve Javascript dosyaları yüklemeyi gerektirirler. Kullanmadığınız veya artık ihtiyacınız olmayan eklentileri kaldırın.

Bu sırada, Google’ın mobil pop-up reklamlar kullanan web sitelerini cezalandırmaya başladığını unutmayın . Dolayısıyla, açılır pencerelerinizi ve potansiyel müşteri oluşturma eklentilerinizi yeniden yapılandırmak isteyebilirsiniz, böylece yalnızca masaüstü bilgisayarlarda açılır pencereler sunarsınız.

Sonuç

Site hızını artırmak, web sitenizi daha başarılı hale getirmenin bir parçasıdır. İster ürün satıyor olun, ister bloglama veya hizmet olarak yazılım sunun 2017′ itibariyle sadece masaüstü cihazlarda değil, mobil cihazlarda da yükleme süresi çok önemlidir.

Size sonuçları daha az çabayla daha fazla verimlilik sağlayacak şekilde verecek yöntemleri düşünüyorsanız aşağıdakilere odaklanmanız gerekir:

  1. PHP 7, HTTP / 2 ve Gzip sıkıştırmasını destekleyen doğru barındırma sağlayıcısınıseçin .
  2. Sunmakta olduğunuz tüm statik dosyalar için CDN kullanın.
  3. JavaScript’i birleştirip erteleyerek CSS sprite’ları aracılığıyla HTTP isteklerini azaltın.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Siz de web sitesi sahibi olmak istiyorsanız bize ulaşın ve indirimli fiyatlardan yararlanın.