yandexmetrica

WordPress Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Açıklama

WordPress Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Açıklama

WordPress nedir? Özünde, WordPress kendi web sitenizi veya blogunuzu oluşturmanın en basit ve en popüler yoludur. Aslında, WordPress internetteki tüm web sitelerinin % 35.2’sinden fazlasının alt yapısıdır . Evet – ziyaret ettiğiniz dört web sitesinden birden fazlası WordPress tarafından desteklenmektedir.

Biraz daha teknik düzeyde, WordPress, GPLv2 altında lisanslanan açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemidir, bu da herkesin WordPress yazılımını ücretsiz olarak kullanabileceği veya değiştirebileceği anlamına gelir. İçerik yönetim sistemi temel olarak, web sitenizin içerik gibi önemli yönlerini programlama hakkında hiçbir şey bilmeden yönetmenizi kolaylaştıran bir araçtır.

Sonuç olarak, WordPress bir web sitesi oluşturmayı herkes için erişilebilir hale getiriyor – geliştirici olmayan insanlar için bile.

WordPress Ne Tür Web Siteleri Yapabilir?

Yıllar önce, WordPress daha geleneksel web sitelerinden ziyade  blog oluşturmak için bir araçtı. Ancak bu uzun zamandır doğru değil. Günümüzde, çekirdek koddaki değişiklikler ve WordPress’in eklentiler ve temaların büyük ekosistemi sayesinde , WordPress ile her türlü web sitesi oluşturabilmek mümkün.

Örneğin, WordPress sadece çok sayıda iş sitesine ve bloga güç sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bir e-ticaret mağazası oluşturmanın da en popüler yoludur ! WordPress ile şunları oluşturabilirsiniz:

  • İşletme web siteleri
  • e-Ticaret mağazaları
  • Bloglar
  • Portfolyolar
  • Özgeçmişler
  • Forum
  • Sosyal ağlar
  • Üyelik siteleri
  • … Hayal edebileceğiniz hemen hemen her şey.

WordPress.org ve WordPress.com arasındaki fark nedir?

WordPress.org ve WordPress.com arasındaki farkı çok daha ayrıntılı olarak ele aldık , ancak kısaca:

  • WordPress.org , genellikle siz tarafından barındırılan WordPress ,% 100 bir web sitesi oluşturmak için kendi web barındırma sistemize yükleyebileceğiniz ücretsiz, açık kaynak WordPress yazılımdır.
  • WordPress.com , WordPress.org yazılımı tarafından desteklenen kar amaçlı, ücretli bir hizmettir . Kullanımı kolaydır, ancak kendi kendine barındırılan WordPress’in esnekliğinin çoğunu kaybedersiniz.
Bunu da okumak isteyebilirsin:  Google News'e Site Nasıl Eklenir - Wordpress

Çoğu zaman, insanlar “WordPress” dediğinde, WordPress.org’da bulunan kullanıcısı tarafından barındırılan WordPress aklına gelir. Web sitenize gerçekten sahip olmak istiyorsanız,  barındırılan WordPress.org neredeyse her zaman en iyi seçenektir.

Kendinden barındırılan WordPress’i kullanmaya başlamak için tek yapmanız gereken web hosting ve bir alan adı satın almaktır .

WordPress’i Kim Yaptı Ve Ne Kadar Süredir Var?

WordPress, 2003 yılında tümüyle bağımsız bir proje olarak yaratıldı ve b2 / cafelog adlı önceki bir projenin bir dalı olarak ortaya çıktı .

WordPress açık kaynaklı bir yazılımdır, bu nedenle günümüzde büyük bir katkıda bulunanlar topluluğu tarafından yapılmıştır. Ancak WordPress’in kökenlerini köklerine kadar takip edersek, orijinal yaratılışı Matt Mullenweg ve Mike Little arasındaki bir işbirliğiydi.

O zamandan beri, Matt Mullenweg büyük ölçüde WordPress’in yüzü haline geldi. Ayrıca kar amaçlı WordPress.com hizmetinin arkasındaki şirket olan Automattic’in kurucusudur.

WordPress tarihinin onun 2003 yılında kurulduğundaki bir blog platformu ile şuanki durumu arasında büyük bir farklılık ve uzun bir hikaye var …

Ancak WordPress ileriye doğru gitti ve katkıda bulunanları ve büyük topluluğu sayesinde her tür web sitesi oluşturmak için en popüler çözüm haline geldi.

WordPress’i Kimler Kullanır?

WordPress, bireyler, büyük işletmeler ve aradaki herkes tarafından kullanılır! Bir not Ajans and Ajans olarak bizde WordPress kullanıyoruz! Şu anda baktığınız site WordPress tarafından desteklenmektedir. Birçok tanınmış varlık da WordPress kullanıyor. İşte en sevdiğimiz örneklerden bazıları:

Whitehouse.gov

Resmi Whitehouse.gov web sitesi WordPress tarafından desteklenmektedir:

Microsoft,

Microsoft, resmi blogunu çalıştırmak için WordPress kullanıyor . Ayrıca Windows ve Skype gibi belirli ürünler için bloglara güç sağlamak için WordPress’i kullanır:

Rolling Stones

Ünlü gruplar bile WordPress’i seviyor! Rolling Stones’un web sitesi tamamen WordPress tarafından desteklenmektedir:

WordPress’i Neden Kullanmalısınız?

Tamam, İnternet’teki tüm web sitelerinin% 35,2’sinden fazlası Beyaz Saray ve Microsoft gibi tanınmış varlıklar da dahil olmak üzere WordPress kullanıyor.

Bunu da okumak isteyebilirsin:  Web Sitesi Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Peki ya sen? WordPress’i neden kullanmalısınız?

Ne tür bir web sitesi oluşturmak istediğiniz önemli değil, WordPress’i kullanmanın birçok nedeni var . İşte en büyüklerinden bazıları:

WordPress Ücretsiz ve Açık Kaynaklıdır

WordPress’in en büyük avantajlarından biri, ücretsiz, açık kaynaklı yazılım olmasıdır. Hosting için biraz ödeme yapmanız gerekecek olsa da , WordPress yazılımını kullanmak için asla ödeme yapmanız gerekmeyecek.

Bunun ötesinde, web sitenizin görünümünü ve işlevlerini değiştirmek için birçok açık kaynaklı eklenti ve tema da bulabilirsiniz. Bahsederken….

WordPress Genişletilebilir

Bir geliştirici olmasanız bile, WordPress’in büyük tema ve eklentileri ekosistemi sayesinde web sitenizi kolayca değiştirebilirsiniz:

  • Temalar – bunlar öncelikle web sitenizin görünümünü değiştirir.
  • Eklentiler – bunlar öncelikle web sitenizin çalışma şeklini değiştirir. Eklentiler, iletişim formu gibi küçük veya e-ticaret mağazası oluşturmak gibi çok büyük bir şey olabilir .

Şu anda, 50.000’den fazla ücretsiz WordPress eklentisi ve 5.000 ücretsiz WordPress teması ve tonlarca premium seçenek var.

WordPress Kurulumu Kolay

Kendi web sitenizi oluşturmak için bir teknoloji dahisi olmanız gerektiğini mi düşünüyorsunuz? Tekrar düşünün! Birkaç düğmeyi tıklatabiliyorsanız, WordPress’i sitenize yükleyebilirsiniz.

Günümüzde, çoğu web sunucusu:

  • Tekliflerinde WordPressi önceden yükler.
  • Yükleme işlemini çok yeni başlayanlar için uygun araçlar sunar.

WordPress Esnek

Buna zaten değindik, ancak WordPress harika, çünkü hemen hemen her tür web sitesi oluşturmanıza izin veriyor. Daha da iyisi, web siteniz de sizinle birlikte gelişebilir.

Mevcut WordPress sitenize bir forum eklemek ister misiniz? Sorun değil – sadece bbPress eklentisini yükleyin ! Bir sosyal ağ eklemek ister misiniz? Telaşa gerek yok! BuddyPress eklentisini kullanın.

Asla belirli bir işlev grubuna kilitlenmezsiniz – her zaman adapte olabilir ve evrim geçirebilirsiniz.

WordPress Yardımı Bulmak Kolay

WordPress çok popüler olduğu için, herhangi bir sorunla karşılaşırsanız yardım bulmak kolaydır.

  • Bloglar
  • Öğreticiler
  • Forum
  • Facebook Grupları
  • Geliştiriciler

… Gerekirse ücretsiz ve ücretli yardıma başvurabilirsiniz.

Peki WordPress Nedir? Bir Web Sitesi Oluşturmanın En İyi Yolu

WordPress, bir sebepten dolayı bir web sitesi oluşturmanın en popüler yoludur. Bir blogdan e-ticaret mağazasına kadar herhangi bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız, WordPress harika bir seçenektir.

Kendi kendine barındırılan WordPress.org ve WordPress.com’un aynı şey olmadığını unutmayın. Ve çoğu durumda, kendi sunucunuzda barındırılan WordPress.org, bir web sitesi oluşturmak istediğinizde kullanmanız gereken şeydir. Kendi kendine barındırılan WordPress.org, WordPress topluluğunun tüm avantajlarına ve avantajlarına erişimin yanı sıra size daha fazla sahiplik sağlar.

Peki WordPress’i nasıl kullanacaksınız? Öğrenmek için sabırsızlanıyoruz!

Bizi yorumsuz bırakma.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Siz de web sitesi sahibi olmak istiyorsanız bize ulaşın ve indirimli fiyatlardan yararlanın.